Girls' Day in Science inspirerer piger til en fremtid med bl.a. it og teknologi

Den 5. oktober 2022 slår virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner over hele landet dørene op for piger fra grundskole og gymnasier til årets Girls' Day in Science. Mastercard er med på dagen med programmet Girls4Tech, som giver et praktisk indblik i, hvordan det er at arbejde indenfor teknologi.
Der er stadig for mange piger, der fravælger de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser. Det forsøger Girls' Day in Science, som Naturvidenskabernes Hus står bag, at gøre noget ved. Den 5. oktober kan piger ved at besøge virksomheder landet over opleve, hvad en uddannelse og karriere inden for naturvidenskabelige, tekniske og håndværksmæssige fag kan føre til af spændende jobmuligheder.

Mastercard er for første gang med på Girls' Day in Science og får besøg af ca. 30 piger, som kommer igennem et afprøvet program, som Mastercard kalder Girls4Tech. Gennem øvelser og leg stimulererprogrammet nysgerrigheden om emner som data, algoritmer og kryptologi, og giver eksempler på, hvordan disse temaer i praksis er en del af hverdagen og for pigerne måske en dag en del af potentielle jobs i fremtiden.

"I dag tænker for mange piger ofte fra en tidlig alder, at tech ikke er noget for dem. Derfor har vi brug for at udfordre nogle af de stereotype forestillinger, der eksisterer om tech, og skabe en bredere forståelse for de mange muligheder, det kan åbne op for," siger Line T. Ahrensburg, Vice President, Open Banking Engineering i Europa hos Mastercard, og fortsætter:

"Vi vil gerne så et frø hos pigerne, så de i en tidlig alder får øjnene op for teknologi og de muligheder, det kan give. Det er derfor, vi bakker op om Girls' Day in Science, og aktivt er en del af den indsats, som Naturvidenskabernes Hus, har sat igang."


En fremtid inden for teknologi og naturvidenskab
Direktør fra Naturvidenskabernes Hus, Maiken Lykke Lolck, understreger, at engagementet fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer er afgørende. Og i år er opbakningen endnu større end sidste år, der ellers satte rekord.

"Kvinder er stadig underrepræsenterede på STEM-uddannelser og -virksomheder, og manglende diversitet får konsekvenser for os alle. På Girls' Day in Science møder pigerne for en dag medarbejdere, forskere eller studerende, de kan spejle sig i, og de får et konkret og praktisk indblik i deres fag. Det gør en enorm forskel, når så mange arrangører bakker op om at skabe mere diversitet ved at åbne dørene og vise pigerne de spændende muligheder i en fremtid inden for teknologi og naturvidenskab," siger Maiken Lykke Lolck.

Det er i år tiende gang, at Naturvidenskabernes Hus afholder Girls' Day in Science.

 

Kontakt​:
Karin Strand
Director of Communications, Mastercard
+46 72 143 8615
karin.strand@mastercard.com

 

Rune Krogh Kallehauge
Head of PR, Aiia, a Mastercard company
rk@aiia.eu
+45 25 72 70 14

 

FAKTA
Girls' Day in Science er en årlig landsdækkende kampagnedag, hvor virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner over hele landet åbner dørene for flere tusinde piger fra grundskoler og gymnasier for at arbejde med praktiske og virkelighedsnære aktiviteter indenfor STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Pigerne deltager i praktiske og virksomhedsrelaterede workshops og møder kvindelige medarbejdere og studerende, der fortæller om deres uddannelsesvalg og karrieremuligheder i en verden af IT, teknologi og naturvidenskab.

Se alle arrangører på www.nvhus.dk/undervisning/girls-day-in-science 

Læs mere på www.nvhus.dk{
  "error": null,
  "ribbons": [
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel10_wrapper",
      "color": null,
      "image": "/SiteCollectionImages/background/mastercard_1920x600_brandcircle_connections.png",
      "overlay_alpha": null
    }
  ]
}