Mastercard indgår partnerskab med Copenhagen Fintech for at styrke samarbejdet med det nordiske fintech økosystem

Mastercard og Copenhagen Fintech indgår nu et udvidet og styrket samarbejde, der samler eksisterende og nye aktiviteter med fælles fokus på vækst, videndeling og innovation gennem flere programmer og aktiviteter, lige fra open banking til start-up programmer.


Thomas Krogh Jensen, Copenhagen Fintech. Tanya Slavova og Lars Asger Petersen, Mastercard

Foto: Thomas Krogh Jensen, Copenhagen Fintech. Tanya Slavova and Lars Asger Petersen, Mastercard.
Fotograf: Christoffer Rosenfeldt.


Over de seneste år har Mastercard styrket tilstedeværelsen i Danmark. Det gælder bl.a. opkøbet af Nets Corporate Services-forretning og open banking-selskabet Aiia. På mindre end to år er Mastercard gået fra 3 til flere hundrede medarbejdere i København. Ambitionen er at skabe en stærk base og et afsæt for at udvikle eksisterende og nye løsninger til Danmark, Norden og hele verden.

København har et stærkt fintech-økosystem og en førende position blandt fintech-hubs globalt, og forbinder både nystartede virksomheder, etablerede virksomheder og organisationer med fokus på innovation og nye muligheder. Nu etablerer Mastercard og Copenhagen Fintech et styrket samarbejde, der samler eksisterende og nye aktiviteter med fælles fokus på vækst, videndeling og innovation.

"Copenhagen Fintech er et fantastisk udviklingsmiljø, der ikke blot skaber succesfulde startups, men i dag er et knudepunkt for teknologi og innovation, som aktiverer og inspirerer alle i fintech-økosystemet. Det er vi stolte over at være en aktiv del af, ikke mindst fordi vi selv har været involveret i fintech landskabet i mere end et årti. Vi ser frem til at hjælpe nye fintechs med at løfte Nordisk fintech til nye højder," siger Rune Mai, Senior Vice President, Mastercard & Co-Founder af Aiia, der med afsæt i Danmark er en af Europas førende open banking platforme.

Han suppleres af Lars Asger Petersen, Senior Vice President, Mastercard og CEO i Mastercard Payment Services Danmark, der bl.a. tilbyder løsninger til digital betaling af regninger, konto-til-konto overførsler som fx Betalingsservice samt realtidsbetaling:

"Vi støtter op om Copenhagen Fintech's ambition om at udvikle København som en af de førende fintech hubs, ikke blot nordisk, men også globalt. Vi glæder os til at styrke og udbygge det eksisterende samarbejde med fokus på udvikling og vækst med internationale perspektiver."

Fintech som dansk styrkeposition

Siden Copenhagen Fintech startede i 2016 er antallet af startups, nye jobs, partnerskaber og investeringer i fintech steget kraftigt år for år. Samspillet mellem innovative startups og den etablerede industri er netop en del af opskriften på succes, ifølge Copenhagen Fintech.

"Styrken i fintech-miljøet i Danmark ligger i partnerskaber, samarbejde og videndeling. Vi er stolte af, at vi nu kan udvide samarbejdet med Mastercard, som ikke alene har en markant position indenfor digitale betalingsløsninger og teknologi globalt, men også ser potentialet i Danmark og Norden som global, digital frontløber," siger Thomas Krogh Jensen, CEO Copenhagen Fintech, og fortsætter:

"Vi vil gøre fintech-miljøet i Danmark til verdens bedste, og derfor skal vi have samarbejdspartnere med lokal tilstedeværelse og høj international kaliber. Samarbejdet åbner nye innovative muligheder for alle parter i økosystemet."

Samarbejdet med Mastercard omfatter bl.a. sparring og udvikling til startups i Copenhagen Fintech Lab og Mastercard Lighthouse, et nordisk og baltisk FinTech-initiativ, der er et innovationsprojekt og acceleratorprogram for startups. Mastercard deltager også som sponsor og oplægsholder på Nordic Fintech Week, der afholdes 27.-28. september i København.


Kontakt:
Rune Krogh Kallehauge
rk@aiia.eu
+45 25 72 70 14

Karin Strand
Director of Communications, Mastercard
+46 72 143 8615
karin.strand@mastercard.com

Corinna Covini, Copenhagen Fintech
cco@copenhagenfintech.dk
+45 53 55 29 56.

 

Om Copenhagen Fintech
Copenhagen Fintech blev stiftet i 2016 med det formål at understøtte innovation i den finansielle sektor gennem et stærkt fintech økosystem. Copenhagen Fintech bygger på et tæt samarbejde mellem Finans Danmark, Finansforbundet, Forsikring & Pension, Dansk Industri samt over 200 partnere, sponsorer og medlemmer, hvoraf 44 har base i Copenhagen Fintech Lab. År for år er antallet af startups, nye jobs, partnerskaber og investeringer i fintech steget.

Den seneste opgørelse af ansatte i danske fintech viser 4.273, hvilket udgør flere end ansatte i pensionssektoren. Det er en markant fremgang fra ca. 700 i 2015. Investeringerne i fintechvirksomheder har fulgt samme udvikling og er vokset fra 95 mio. kroner i 2015 til 9,5 mia. kroner i 2021.

Copenhagen Fintechs resultater de senere år har medvirket til, at finans og fintech er udpeget som styrkepositioner i regeringens strategi "Erhvervsfremme i Danmark 2020-2023". En styrkeposition er kendetegnet ved, at danske virksomheder og videnmiljøer er blandt de bedste på deres felt, og at den økonomiske aktivitet har national betydning med konkurrencekraft af høj international kaliber.

{
  "error": null,
  "ribbons": [
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel10_wrapper",
      "color": null,
      "image": "/SiteCollectionImages/background/mastercard_1920x600_brandcircle_connections.png",
      "overlay_alpha": null
    }
  ]
}