Mastercard lancerer Girls4Tech™-program i Danmark

Det er fortsat en udfordring at rekruttere kvinder til jobs indenfor teknologi, og ofte fravælger mange netop de karrieremuligheder i en ung alder. Nu bringer Mastercard programmet Girls4Tech™ til Danmark for at inspirere flere piger til at tage en uddannelse inden for fx naturvidenskab og teknologi.


Engelsk, kinesisk, hindi, malaysisk, arabisk, spansk, portugisisk, fransk, polsk og mange flere sprog. Siden Mastercard's Girls4Tech program blev etableret i 2014 er det oversat til 19 sprog og anvendt i 44 lande. Nu følger yderligere et sprog og land, når Mastercard i Danmark for første gang ruller programmet ud.

Formålet med Girls4Tech™ er at inspirere piger mellem 7 og 12 år til en dag at forfølge en uddannelse og karriere indenfor STEM (Science, Technology, Engineering, Math). Programmet skal gennem øvelser og leg vække nygerrighed om emner som data, algoritmer og kryptologi, og hvordan dette i praksis er en del af hverdagen.

"I dag tænker mange piger ofte fra en tidlig alder, at tech ikke er noget for dem. Derfor har vi brug for at udfordre nogle af de stereotype forestillinger, der eksisterer om tech, og skabe en bredere forståelse for de mange muligheder, der kan være," siger Line T. Ahrensburg, Director, Strategic Relationship Management, Mastercard og fortsætter:

"Vi har et velafprøvet program, der er spændende og inspirerende, og forhåbentlig kan det skabe nysgerrighed og interesse hos pigerne. I et større perspektiv, så handler det for os om at skabe større mangfoldighed i teknologibranchen, så vi ser flere kvinder i tech – og det gælder også på topposter."


Opvarmning til Girls' Day in Science
Mastercard gennemførte et pilotprojekt i Danmark med programmet den 8. marts i år, og 31. maj 2022 bliver programmet så for første gang afholdt for en skoleklasse fra København. Mastercard kører også programmet som en del af Girls' Day in Science den 5. oktober 2022, som Naturvidenskabernes Hus afholder sammen med 140 arrangører.

Line T. Ahrensburg står i spidsen for programmet i Danmark. Hun har selv omkring 20 års erfaring fra teknologibranchen og underviser på dagene sammen med kolleger. Medarbejdere i Mastercard har fem dage om året, de kan benytte til frivilligt arbejde, og Girls4Tech™ er et af de tiltag, som mange gerne støtter op om for at give deres erfaringer videre og skabe inspireration.

"Vi vil gerne så et frø hos pigerne, så de i en tidlig alder får øjnene op for teknologi og de muligheder, det kan give. Girls4Tech-pigerne er jo stadig unge, og der er længe til, at de skal vælge en karrierevej, men vi håber at naturvidenskab og teknologi ikke bliver valgt tidligt fra og kan være lige så meget med overvejelserne som mange andre muligheder," slutter Line T. Ahrensburg.

Læs mere: Girls' Day in Science hos Mastercard | Naturvidenskabernes Hus (nemtilmeld.dk)


Kontakt​:
Karin Strand
Director of Communications, Mastercard
+46 72 143 8615
karin.strand@mastercard.com

 

Rune Krogh Kallehauge, Head of PR, Aiia, a Mastercard company
Phone: +45 2572 7014
rk@aiia.eu 

​​
{
  "error": null,
  "ribbons": [
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel10_wrapper",
      "color": null,
      "image": "/SiteCollectionImages/background/mastercard_1920x600_brandcircle_connections.png",
      "overlay_alpha": null
    }
  ]
}