Rekordår for eFaktura: Nordmenn betaler seks eFakturaer i sekundet

Nordmenn har mottatt over 200 millioner regninger digitalt så langt i år.
- Viktig milepæl som kan spare milliarder, sier Jan Hauglie fra Mastercard.


 

Norge fortsetter å være i verdenstoppen på digital regningsbetaling. Så langt i år har det blitt utstedt over 200 millioner regninger via eFaktura, ifølge nye tall fra Mastercard, som står bak eFaktura og AvtaleGiro. Det gjør 2022 til et rekordår for selskapet – og det med nesten en måned igjen av året.

Mastercard anslår at antall betalingskrav vil nå 205 millioner før årets utgang. Det er en økning på 17 prosent fra fjoråret. Antall betalingskrav er femdoblet siden 2012.

Med andre ord: Hvert eneste sekund i 2022 har det blitt betalt litt over seks eFaktura-krav.

– Nordmenn fortsetter å være ledende innen digitalisering, samtidig som eFaktura fortsetter å ta over for tradisjonelle papirfakturaer. Norges Bank har tidligere i år uttalt at samfunnet kan spare 2,3 milliarder på å eliminere papirfakturaene fullstendig. 200 millioner betalingskrav er en viktig milepæl for oss på veien mot det målet, sier Jan Hauglie, leder norske betalingstjenester i Mastercard.

Totalt vil nordmenn betale digitale regninger for 772 milliarder kroner i år, anslår Mastercard.


Viktig for forbrukere i alle aldre
Efaktura har brukere i alle aldre, men har flest brukere mellom 30 og 60, ifølge tall fra Mastercard for september. Toppen ligger rundt 50 år, med 53 som den vanligste aldersgruppen.

Det var flest mannlige brukere. Menn sto for 59 prosent av betalingene i september. Menn utgjorde også en overvekt av brukerne i nesten alle aldersgrupper.

Til tross for økt bruk, har størrelsen på regningene holdt seg stabil de siste årene. Tallene fra Mastercard viser at gjennomsnittsbetalingen med eFaktura var på 3 765 kroner så langt i 2022.

– I en periode der flere må stramme inn beltet, er det viktig å kunne holde oversikt i privatøkonomien ved å få alle regninger på ett sted, og være sikker på at regningen blir betalt i tide. Det er en styrke for både forbrukere og bedrifter, sier Jan Hauglie.

 


Kontakt​:
Karin Strand
Director of Communications, Mastercard
+46 72 143 8615
karin.strand@mastercard.com{
  "error": null,
  "ribbons": [
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel10_wrapper",
      "color": null,
      "image": "/SiteCollectionImages/background/mastercard_1920x600_brandcircle_connections.png",
      "overlay_alpha": null
    }
  ]
}