​eFaktura og digitale dokumenter

Faktura rett i nettbanken


Siden 2001 har Mastercard Payment Services utviklet og driftet eFaktura tjenesten for bankene i Norge, og hjulpet millioner av forbrukere med forenklet regningsbetaling.

Les mer

​eFaktura B2C

eFaktura B2C (Bedrift - Forbruker) er en tjeneste som leveres av bankene i Norge. Ved å benytte tjenesten kan din bedrift tilby alle privatkunder å motta fakturaen i nettbanken med ferdig utfylt kundeidentifikasjon (KID), kontonummer og beløp.
Mange bedrifter velger å tilby eFaktura i kombinasjon med AvtaleGiro for å få en effektivisering av fakturahåndteringen.

Hvordan komme i gang?
eFaktura får du enkelt ved å ta kontakt med din bankforbindelse. Benytter du ett av følende ERP systemer, er eFaktura allerede klart til å ta i bruk og du trenger ikke å kontakte banken din.
• 24Sevenoffice
• Send Regning
• Styreweb
• Tripletex
• Visma Business
• Visma Global
• Visma Contracting
• Visma Mamut
• Visma eAccounting
• Visma.net Financials
• Visma Enterprise
• Visma Webfaktura
• Visma DI
• Visma Amili AS ​
• Xledger
• Brevfabrikken
• PowerOffice
• UniEconomy​​
• Sodvin Systemer AS
• Quick Systems AS
• Zirius AS
• Winorg
 21 Grams AS​​
​ Kommunion
​ ​Medieconnect AS
​ ​Profundo For mer informasjon om eFaktura B2C gå inn på www.efaktura.no

Elektronisk avtaleinngåelse

eFaktura B2C-tjenesten gir bedrifter mulighet til å få bedre kontroll over avtaleprosessen. Med elektronisk avtaleinngåelse kan kunden selv inngå avtale via bedriftens portal/nettside.
Avtalen signeres elektronisk med BankID. Løsningen gir bedriften trygghet for at avtalen kommer inn og det tar maksimalt 48 timer å få registrert en ny avtale. Løsningen krever integrering med kundedatabase/regnskapssystem.

Hvordan komme i gang?

Ta kontakt med din bedrifts ERP leverandør.
For mer informasjon om elektronisk avtaleinngåelse gå inn på www.efaktura.no

 


Tilbake til toppen av siden

​Nyttige linker

www.efaktura.no

Dokumentasjon


​eFaktura B2B

Med eFaktura B2B (Bedrift - Bedrift) kan bedriften utveksle elektronisk faktura med kunder og leverandører. Dette vil effektivisere fakturahåndteringen og gir betydelige besparelser sammenlignet med tradisjonell papirfakturering.


For mindre bedrifter tilbyr flere banker webfaktura, som er en integrert løsning i nettbanken. Tjenesten gjør det mulig å lage og sende enkeltfakturaer, og det kreves ingen tilpasning. Tilsvarende for de som ønsker å motta enkeltfakturaer kan vi tilby en klikk & betal-løsning der bedrifter kan motta og betale enkeltfakturaer direkte i nettbanken.


Med eFaktura B2B kan bedriften også motta elektronisk faktura fra leverandører. Dette kan i tillegg kombineres med papirbasert fakturaskanning, slik at dere kan digitalisere papirfakturaer fra leverandører som ikke kan sende elektronisk.


Hvordan komme i gang?

Ønsker din bedrift å komme i gang med eFaktura B2B, ta kontakt med din bedrifts bankforbindelse.

Tilbake til toppen av siden

​Digitale dokumenter

Vi og bankene tilbyr sammen løsninger for distribusjon av digitale dokumenter som inngår i en handelsprosess mellom foretak. Digital katalog, ordre og ordrebekreftelse er eksempler på dokumenttyper som støttes i løsningen.


eOrdre portalmodulen

For bedrifter som ikke har systemer for håndtering av elektroniske dokumenter i samhandling med sine forretningspartnere, tilbyr vi en enkel løsning for håndtering av disse dokumentene i forbindelse med bankenes bedriftsnettbanker.

Det betyr at bedriften kan benytte denne løsningen til å motta ordre fra f.eks. en større offentlig innkjøper og respondere med en ordrebekreftelse. Alt dette uten å anskaffe eller tilpasse egne systemer.


Forsendelse av digitale dokumenter

For bedrifter som har egne systemer for håndtering av digitale dokumenter i handelsprosessen, har vi og bankene full støtte for distribusjon av de meldingstypene DIFI har spesifisert (EHF). Løsningen distribuerer digitale dokumenter til alle kunder av alle de norske bankene, samt til det Europeiske nettverket OpenPEPPOL.

Vårt kjennemerke er god kvalitet og høy grad av driftsstabilitet. Dette er svært viktig å ivareta i denne type forretningskritiske prosesser.​​


Tilbake til toppen av siden

​Tilleggstjenester

Printtjenester
Portoptimalisering og sampakking
Fakturaprint leveres som en selvstendig tjeneste eller i kombinasjon med eFaktura B2B (bedrift), eFaktura B2G (offentlig) og eFaktura B2C (privat). For en fakturautsteder bortfaller papirdistribusjon hvis man kombinerer fakturaprint og eFaktura ved å sende fakturagrunnlag til Mastercard Payment Services.
Ved å ta i bruk vår printtjeneste vil du få rabatt på porto, og den oppnås gjennom at vi samler all utgående post, og utnytter vilkårene i Postens standardvilkår. Porto faktureres i et 1:1 forhold med print, og fjerner avstemming av portofaktura fra Posten. For ytterligere å spare porto tilbyr vi sampakking som en tilleggstjeneste. Da sørger vi for å pakke fakturaer og brev til samme mottager i en konvolutt.

Elektronisk returpost
Elektronisk returpost håndteres direkte i vårt postmottak. Vi påfører en strekkode over adressefeltet på fakturaen som skannes ved eventuell retur. Som fakturautsteder mottar du en elektronisk melding med informasjon om det som er returnert (Excel-fil) til oss, med årsak. Du slipper administrasjon av returpost, og kan enkelt oppdatere kundedata.

Langtidsarkiv
Vi tilbyr tilgang til elektronisk langtidsarkivering av fakturaer via kundeportal eller web-service grensesnitt. Her vil det kunne hentes opp fakturaer som er lagret elektronisk i henhold til Regnskapsloven.
I kundeportalen vil man kunne gjenfinne alle sine sendte og mottatte fakturaer som har gått gjennom våre systemer. Dette gir store fordeler ved at man slipper vedlikehold, lisenser, oppdateringer av egne fysiske eller elektroniske arkiver.


Tilbake til toppen av siden

{
  "error": null,
  "ribbons": [
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel13_wrapper",
      "color": "#f6f6f6",
      "image": null,
      "overlay_alpha": null
    },
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel15_wrapper",
      "color": "#f6f6f6",
      "image": null,
      "overlay_alpha": null
    },
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel11_wrapper",
      "color": "#2f2f2f",
      "image": "/norway_/PublishingImages/web_banner_4.jpg?RenditionID=8",
      "overlay_alpha": null
    },
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel2_wrapper",
      "color": "#ffffff",
      "image": null,
      "overlay_alpha": null
    },
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel12_wrapper",
      "color": "#ffffff",
      "image": null,
      "overlay_alpha": null
    },
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel14_wrapper",
      "color": "#ffffff",
      "image": null,
      "overlay_alpha": null
    },
    {
      "id": "ctl00_PlaceHolderMain_RibbonPanel10_wrapper",
      "color": "#2f2f2f",
      "image": "/SiteCollectionImages/background/mastercard_1920x600_brandcircle_connections.png",
      "overlay_alpha": null
    }
  ]
}